INTERVJU ZAOBLJUBA.SI, 2013

TRENDI POROČNIH TISKOVIN

KJE ČRPATE INSPIRACIJO ZA VABILA IN OSTALE TISKOVINE?

Kot velika estetska navdušenka pri vseh svojih projektih navdih iščem predvsem v klasični umetnosti, sodobnih rešitvah v oblikovanju, arhitekturi, modi, kulinariki, dovršenih blagovnih in storitvenih znamkah ter v njihovih vizualnih podobah. Kot oblikovalka vizualne dražljaje iz okolice vsakodnevno zaznam v marsičem, kar drugim očem morda ostaja nevidno.

KATERE MATERIALE NAJPOGOSTEJE UPORABLJATE?

Pri materialih prisegam le na papir. Vse moje tiskovine so rezultat lastnih avtorskih designov, kakovostnega papirja in profesionalnega digitalnega tiska, kar je pri nas redkost. Poudarek dajem predvsem unikatnim grafičnim vzorcem in barvnim kombinacijam.

USTVARJATE PONAVADI SAMO VABILA ALI POSKRBITE, DA JE CELOTNA PODOBA POROKE V VAŠI DOMENI (VABILA, MENI, SEDEŽNI RED, ZAHVALE ITD.)?

Na podlagi mojih izkušenj, se pari, po vzoru porok iz tujine, skoraj vsi odločajo za celostno grafično podobo poroke, ki poroki doprinese poseben pečat. Tako poleg vabil parom oblikujem tudi meni karte, številke miz, plakat sedežnega reda, imenske kartice, stilske čokoladice v unikatnih ovojih, naprsne priponke, vinske etikete, škatlice za pecivo, tulce za riž, avtomobilske tablice in magnete, skratka vse, kar je papirnatega, lahko nosi podpis Tinashe. Naj omenim, da parom že na začetku oblikujem tudi osebni logotip, ki se ponavlja skozi celotni komplet tiskovin in darilc.

KAKO SE LOTITE USTVARJANJA ZA POSAMEZEN PAR? KAKO PRISTOPITE K PARU, DA NAJDETE VABILO, KI POOSEBLJA NJIJU, NJUNO POROKO?

Običajno si par že pred obiskom v studiu ogleda spletno stran, kjer tiskovine uvrščam v stilsko različne kolekcije – Romantika, Moderni šik in Trendi. Tako se trudim, da vsak par najde design, ki se prilega njihovi podobi poroke. Na  prvem spoznavnem sestanku v studiu, kjer imam razstavljene vse tiskovine, običajno skupaj izberemo model, vzorce in barvno kombinacijo. Z velikim navdušenjem sem parom na voljo tudi z oblikovanjem po naročilu.

MORA IMETI PAR, PREDEN PRIDE DO VAS, ŽE IZOBLIKOVANE KAKŠNE IDEJE, ŽELJE?

Pred obiskom v studiu je priporočljivo, da ima par v mislih izoblikovano neko podobo poroke, naj si gre za grajsko, elegantno, bolj moderno ali sproščeno, piknik poroko.

IMATE SVOJE NAJLJUBŠE VABILO OZ. SVOJ NAJLJUBŠI DIZAJN?

Nimam najljubšega vabila, obožujem pa kontraste kiča in minimalizma, baročnih grafičnih vzorcev in ravnih linij, starega in novega ter v grafiki meni najljubšo črno–belo barvno kombinacijo, ki je zelo modna tudi v svetu poročnih tiskovin.

NA KAJ STE NAJBOLJ PONOSNI?

Na poslovnem področju sem najbolj ponosna, da lahko delam delo, ki me neizmerno osrečuje ter vsakodnevno pripelje v stik s čudovitimi strankami, zaradi katerih Tinashe sploh obstaja. Ponosna sem na dejstvo, da sem v treh letih delovanja uspela oblikovati že za preko 250 parov, med katerimi je tudi nekaj znanih Slovencev.

KAKO KOMENTIRATE PORAST ELEKTRONSKIH VABIL?

Porastu tovrstnem neosebnem, malce uradnem načinu absolutno nasprotujem. Kljub temu, da smo vsakodnevno skoraj priklenjeni za računalnike in si življenja brez pametnih telefonov, tablic in prenosnikov skoraj ne moremo predstavljati, menim, da bi nekatere navade morali ohraniti. Izkušnja, ko paru v roke izročim paket njunih unikatnih vabil, je zagotovo nekaj posebnega in vsem se iskrijo oči od nestrpnosti, kdaj bodo lahko vabila razdelili svojim najbližjim. Poleg informacij o dnevu, vabilo predstavlja tudi prvi element vaše poroke, ki gostom nakaže sam stil poroke. In po odzivih mojih strank, Tinashe vabilo gostov nikoli ne pusti ravnodušnih.

KAJ BI SVETOVALI BODOČIM NEVESTAM, DA BO NJIHOVA ORGANIZACIJA POROKE TEKLA KAR SE DA, MIRNO IN ZABAVNO?

Parom svetujem, da se organizacije in izbora vseh detajlov poroke lotijo pravočasno in predvsem mirno in brez nepotrebnega stresa. Zagotovo se bodo med organizacijo pojavile tudi kakšne težave, a ohranite mirne živce in dobro voljo. Za lažje načrtovanje pa toplo priporočam najem poročnega organizatorja.

http://www.zaobljuba.si/blog/nasveti/trendi-porocnih-tiskovin